Omniaforum.pl - Samsung Omnia i900 Pro HD Forum
Lipiec 31, 2010, 08:31:37 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy na Chat
   Strona główna   DODAJ PLIK CZAT Pomoc Kalendarz Zaloguj się PLIKI DO POBRANIA Rejestracja  
Programy na Omnie
Oprogramowanie GPS na Omnie
Gry na Omnie
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Złośliwe ataki - proszę o kontakt  (Przeczytany 1324 razy)
lukasino
Administrator
Dyskutant
*****
Wiadomości: 108


15675382 S
Zobacz profil WWW Email
« : Lipiec 10, 2009, 07:43:58 »

Witam,

Od jakiegoś czasu ktoś regularnie wykorzystuje błędy forum do ataków, bardzo proszę o kontakt gdy zobaczycie jakieś błędy np: pusta strona lub wasz antywirus wykryje wirusa,

proszę o wysłanie pustego maila na adres awaria@eranet.pl

pozdrawiam
Admin
Zapisane

[Linki sa widoczne tylko dla zarejestrowanych uzytkownikow]
Rejestracja lub Login
Omniaforum.pl - Samsung Omnia i900 Pro HD Forum
« : Lipiec 10, 2009, 07:43:58 »

Rewelanyjne koszulki na każdą okazją, sprawdź !

 Zapisane
0kti
Help Team
Użytkownik
****
Wiadomości: 91



Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Lipiec 10, 2009, 07:49:41 »

bywam tu często i szczerze powiedziawszy nic takiego nie zauważyłem, ale jeśli tak się stanie to na maila możesz liczyć
Pozdro
Zapisane

PDA:  WM 6.5 build 21898 M2D
PHONE: i900 JCIC2
[Linki sa widoczne tylko dla zarejestrowanych uzytkownikow]
Rejestracja lub Login


[Linki sa widoczne tylko dla zarejestrowanych uzytkownikow]
Rejestracja lub Login
Stanislaw
Podglądacz
*
Wiadomości: 25


IHusky ^^


Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : Lipiec 15, 2009, 03:06:23 »

Nie tylko nam się dostało, wczoraj ktoś był do takiego stopnia bezczelny że zhackował cabal x-world i podpiął tą stronę pod naszą wykorzystując do tego przycisk "wróć" w komunikacie o błędnym załadowaniu bazy danych.
Zapisane

i900SAHJ3/SAHJ3 (wczorajsza aktualizacja udana)
passkood
V.I.P
Omniamaniak
*****
Wiadomości: 1250


Za powtarzanie wątków - strzelam w łeb!


Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Lipiec 15, 2009, 08:17:57 »

No wczoraj trochę się pochrzaniło... Komu do cholery zależy na tym żeby nas męczyć - nic mu z tego!
Zapisane

W 90% przypadków problem znajduje się między klawiaturą a krzesłem...
michos
Dyskutant
***
Wiadomości: 129



Zobacz profil
« Odpowiedz #4 : Lipiec 15, 2009, 08:55:06 »

Jak ostatni próbowałem wejść na forum to mi wywaliło "ERROR 403". Było napisane, że niby nie mam prawa do przeglądania zawartości katalogu, czy coś w tym stylu. Na szczęście, po kliknięciu odśwież, wszystko było ok.
Zapisane
Crioxster
Global Moderator
Omniamaniak
*****
Wiadomości: 1098


HTC Touch HD


Zobacz profil
« Odpowiedz #5 : Lipiec 15, 2009, 11:39:49 »

Wczoraj faktycznie wiele sie działo, do tego stopnia ze Admin przywracał forum z Archiwum. Nie tylko ze względu na wirusa...
Zapisane
Stanislaw
Podglądacz
*
Wiadomości: 25


IHusky ^^


Zobacz profil
« Odpowiedz #6 : Lipiec 15, 2009, 01:32:34 »

Cabal jak leży tak leży tylko coś czuję że to nie polacy za tym stoją no bo po co by mieki nas atakować.

W ogóle jakbyście zauważyli to na shackowanej stronie została umieszczona taka czerwona plama i na niej napis pr0d3 to mi bardzo przypomina hasła które  Dev-Team używa do nazywania swoich projektów oczywiście większość ekipy pochodzi  z rosji.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2009, 03:30:37 wysłane przez Stanislaw » Zapisane

i900SAHJ3/SAHJ3 (wczorajsza aktualizacja udana)
wojdud
Global Moderator
Omniamaniak
*****
Wiadomości: 1015



Zobacz profil
« Odpowiedz #7 : Lipiec 15, 2009, 02:18:18 »

Po wczorajszej wizycie na forum nic sie nie działo do wył. laptopa.
Dziś rano jak tylko wchodziłem na forum przeglądarka sie wieszała i reagowała na przewijanie czy pisanie z bardzo duzym opóżnieniem.
Norton 360 ,którego używam nic nie wykrywał.
Po ręcznym czyszczeniu przeglądarki (historia ,temp.int.files) było OK ,dopóki nie odpaliłem strony forum.
Wtedy sytuacja się powtarzała. Najprawdopodobniej był to jakis złośliwy skrypt lub coś podobnego ,ale nie zlokalizowałem tego ,bo jak sie uaktywniał to na laptopie nie dało sie pracować.
Przywróciłem więc kopie systemu i na razie jest OK.
Ktoś zawziął sie ostro na nas tylko czemu ?

I jeszcze ciekawostka jak chciałem uruchomić nortona ,kiedy wieszała się przeglądarka ,to po kliknieciu na jego ikone w zasobniku systemowym ikonka nortona znikała ?
Zapisane

wejdź [Linki sa widoczne tylko dla zarejestrowanych uzytkownikow]
Rejestracja lub Login
Stanislaw
Podglądacz
*
Wiadomości: 25


IHusky ^^


Zobacz profil
« Odpowiedz #8 : Lipiec 15, 2009, 02:40:57 »

U mnie tylko wieszała się przeglądarka i tyle, czyli na bank jest to jakiś skrypt a symantec jeszcze nic o tym nie wie???
Zapisane

i900SAHJ3/SAHJ3 (wczorajsza aktualizacja udana)
michos
Dyskutant
***
Wiadomości: 129



Zobacz profil
« Odpowiedz #9 : Lipiec 15, 2009, 05:03:22 »

Mi dzisiaj rano kompa wyłączyło jak wszedłem na stronę naszego forum. Teraz już jest ok, ale może dlatego, że skrypt (o ile to był skrypt), który spowodował wyłączenie komputera nie jest obsługiwany przez Operę, bo od czasu tego wyłączenia zmieniłem przeglądarkę (wcześniej używałem Firefoxa3.0.11).
Zapisane
starszy1
Global Moderator
Omniamaniak
*****
Wiadomości: 1479



Zobacz profil
« Odpowiedz #10 : Lipiec 15, 2009, 06:25:32 »

Wydaje się,że najwyższy czas coś konkretnego zmienić z obliczem forum jak i jego silnikiem.Te ataki są tylko tego dowodem.Znikają posty,brak możliwości zalogowania,wysłania odpowiedzi,zdjęć a co najgorsze w niektórych dniach były dość ciekawe wirusy.
Duża prośba do Administratora,jeśli nasze forum ma się utrzymać, proszę coś postanowić a najlepiej zrobić.
Proszę zwrócić uwagę na ilości zalogowanych u nas i na za przyjażnionych forach,różnica straszna.
Jestem czasami u naszych kolegów i wiem jak bardzo przydaje się jakaś postać gg na głównej stronie,czat założony przez naszego Moda[ szacunek Criox],częściowo spełnił swoje zadanie bo niestety liczba użytkowników tej postaci gg ogranicza sie do...he 3-ech userów,a odwiedziny kretynów typu Iphone the best jest bardzo częsta ,z resztą wszyscy wiemy o co chodzi,odświeżanie naszej strony też jest na poziomie korby do silnika zamiast rozrusznika.
Tak więc zmiana serwera ,czy też host wydaje się teraz upragnioną, by NASZE forum,którego jesteśmy fanami i wiernymi userami przetrwało a co najważniejsze doskonale się rozwijało.
P.S. a niedługo się zacznie, jeden z największych ruszy do boju. 004 004 004
Pozdrawiam i proszę bardzo w imieniu wszystkich forumowiczów-czas na zmiany.
Zapisane

PDA SAHJ3/WDHJ3-V2
FON PUJA1

używaj czat
michos
Dyskutant
***
Wiadomości: 129



Zobacz profil
« Odpowiedz #11 : Lipiec 15, 2009, 08:13:10 »

Chciałbym wiedzieć, dlaczego grupa hakerska z Rosji zajmuje się jakimś małym, Polskim forum. Czyżby ktoś im za to zapłacił, czy robią to "dla sportu"?
Zapisane
lukasino
Administrator
Dyskutant
*****
Wiadomości: 108


15675382 S
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #12 : Lipiec 16, 2009, 06:31:26 »

Ataki były głównie przez FTP i nie to forum nie było jedyną atakowaną stroną, takich stron jest jeszcze z ponad 50 tyś. Co do serwera, to u mnie forum ładuje się  dużo szybciej niż pozostałe.

pozdrawiam
Zapisane

[Linki sa widoczne tylko dla zarejestrowanych uzytkownikow]
Rejestracja lub Login
michos
Dyskutant
***
Wiadomości: 129



Zobacz profil
« Odpowiedz #13 : Lipiec 16, 2009, 04:15:30 »

Ostatnio jak próbowałem wejść na forum to wywaliło mi coś takiego:

Connection Problems
Sorry, SMF was unable to connect to the database.
This may be caused by the server being busy.
Please try again later.

Pomyślałem, że może się przyda.
Zapisane
passkood
V.I.P
Omniamaniak
*****
Wiadomości: 1250


Za powtarzanie wątków - strzelam w łeb!


Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Lipiec 16, 2009, 04:23:42 »

Po prostu ktoś mieszał w katalogach SMF'a i odciął ścieżkę do mysql'a - to typowe przy grzebaniu przez ftp'a
Zapisane

W 90% przypadków problem znajduje się między klawiaturą a krzesłem...
Omniaforum.pl - Samsung Omnia i900 Pro HD Forum
   

 Zapisane
Strony: [1] 2
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.346 sekund z 26 zapytaniami. (Pretty URLs adds 0.055s, 2q)